Efter fratrædelsen hos Siemens d. 16/6 havde jeg jo 6 ugers sommerferie inden overgang til efterløn/pension pr. 1. august. Denne periode var på forhånd temmelig disponeret med diverse aktiviteter, inden vi skulle begive os afsted sydpå i autocamperen i slutningen af august.

I det efterfølgende omtales følgende af aktiviteterne:

Selve forberedelserne forudfor camperturen sydpå omtales separat.

Sejlturen fra Køgebugt rundt om Møn til Vordingborg (20. til 23. juni)

Da Frank under forberedelserne til afgang havde konstateret utæthed ved nogle søventiler, måttet skibet første på værft i Brøndby Havn for udbedring; afgangen blev dermed udsat til mandag, hvor også Ida og Johannes "påmønstrede".

Ruten vi sejlede på de 4 dage var ca 80 sømil og vi havde overnatninger følgende steder:

- Køge lystbådhavn
- Rødvig industrihavn
- Klintholm sommerland

Vi var begundstiget af godt sejlervejr under hele turen, omend det var temmeligt blæsende på visse af strækningerne - specielt fra Køge og øst om Møn til Klintholm. Selv Østersøen er/kan være et uroligt hav med rullende bølger i forkert vindretning.

I Rødvig fortalte fiskerne, at der var meget lavvandet i Fakse bugt, Bøgestrømmen og "Kalvehave"; der var for stor usikkerhed om vi - med en dybgang på ca 2m - ville have kunnet sejle i gennem, derfor besluttedes det at sejle rundt om Møn. Strækningen blev turens hårdeste, men samtidigt også megt flot; vi fik undervejs søerne forkert ind direkte på tværs eller lidt agten på tværs. Vi "uproffesionelle og ikkesejlkyndige" havde nok i at holde os fast, selvom der også var meninger om, at kursen nok kunne være lagt lidt gundstigere mht. rulning af båden; Frank havde lagt kursen og måtte også selv rydde alt på plads bagefter - alt lå på dørken, der var meget lidt tilbage i skabe og på hylder.

Når vi var kommet i havn, blev der normalt grillet et fortræffeligt og hyggeligt aftensmåltid, men efter sejladsen øst om Møn var alle mere til "Burgermad" fra den lokale grill i Klintholm. Sommerferiebyen er anlagt meget charmerede med forskellige faciliteter bl.a. en udemærket lystbådhavn, som frekveneres af en del tyske sejlere.

Første havneplads i Køge var dejligt fritliggende og uden anlægs- eller afsejlingsvanskeligheder.I Rødvig var der ikke plads til så stor en båd som M/S VIKAN i lystbådhavnen og vi måtte lægger os i industridelen med udpræget fiskelugt!

  

Stranden vest for Rødvig havn er en fin sandstrand, som indbød til et forfriskende havbad for nogle inden grilmaden.
Den efterfølgende sandfodboldkamp var noget mere konditionskrævende end på normalt græs.


 

 

 

Møns klint var et imponerende syn fra søsiden med den ca 120 m høje klintskrænt i det flotte solskin.

 

 

 

 

 

 

 

 


Klintholm havn, charmerende og i stemningsfuldt solnedgang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sejlturen i Hjelm bugt og gennem Grønsund mellem Møn og Falster var efter min mening den flotteste strækning og samtidigt den mest interessante udfra en ingeniørmæssig synvinkel - Farøbroerne og for den sags skyld også den gamle Storestrømbro er imponerende bygningsværker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sejlturen var en meget god måde at få overgang fra arbejdslivet til en helt anderledes tilværelse; vi havde en tur med mange dejlige oplevelser samt et hyggeligt samvær.

Langelandstur, besøg hos Sonja & Walther på vestkysten udfor Humble

Sonja og Walther havde inviteret til grill- og cykelarrangement på Langeland i weekenden 24-26/6.
De gamle tennisgutter mødte veltrimmede op inklusive cykler og elskede hustruer.

Beliggenheden er fænominal og når vejret også optræder fra sin bedste side er livet jo bare skønt.

Lørdag formiddag måtte "Tour de Langeland" for CSC-Superseniors/Oldies udsættes flere gang - pga. enten tekniske problemer, mandskabs- eller vejrmæssige vanskeligheder; rytterne ville imidlertid vise deres værd og insisterende kørsel og frokost-forsyningerne/madpakkerne var jo også etableret. Herudover løber man jo heller ikke sådan fra en sponsoraftale.

Efter en strabeserende første etape med mange meget stor stigninger og vanskelige passager nåede hele feltet forholdvist samlet til forplejningsstedet helt ovre på østkysten. Efter et velanbragt provianteringshvil foregik anden etape i et hæsblæsende tempo, så foto-grafering praktisk talt var umulig.
Undervejs på tredie etape blev feltet nærmest sprængt hhv. gik i opløsning, idet de mest provianteringslystne simpelthen gik i et specielt udbrud / foretog indkøbssidespring / kreditkorteksercits; alt ialt en særdeles veltilrettelagt og velgennemført "Tur de Langeland" på rundt regnet 255 Km (måske har der indsneget sig en kommafejl et eller andet sted i ovennævnte tekst).

Efter den for nogle meget krævende men også værdsatte sportlige udfoldelse var der inviteret til festmiddag lørdag aften. Som det vil fremgå ved nærmere studie af de sidst valgte billeder bød festmiddagen ved flere af menupunkterne på særlig sundhed og stemningen tilsvarende - ja man kunne med rette bruge ord som på et livskvalitetsmæssigt højt niveau. Om der hermed er startet en fortrinlig tilbagevendende tradition må tiden jo vise.

Arbejdsopgaver i hus og have

Her skal blot omtales nogle af de væsenligste opgaver vi beskæftigede os med i sommerens løb:


Søndag d. 31. juli havde vi familiearrangement ifbm. en større mærkedag.
Alle havde på forhånd fundet på en aktivitet, vi i fællesskab skulle udføre.
Vi mødtes til morgenbord på Kongsager; efter selvsmurte madpakke begav vi os afsted på en fleretapes cykeltur med indlagte spurt mm. kreeret af Valdemar.
Undervejs afvikledes forskellige konkurrencer bl.a. fangleg med handicap, golfslagning, bjergbestigning, træklatring og bodybold.
Om aftenen nød vi på vores overdækkede terrassen en festmenu arrangeret af en af Nikis bekendte og tilberedt på stedet - alle nød dagen og også herligt ikke selv at skulle forestå aftensmaden.Gitte og Niki blev gift d. 20. august

Lørdag d. 20/8 var en stor dag for hele familien - Gitte og Niki havde efter lange tiders altomfattende forberedelse inviteret til bryllup.
Selve vielsen foregik i Herstedvester Kirke foretaget af Ole Hultberg, som også havde døbt Niki. I det flotteste solskinsvejr var der bagefter reception i vores haven på Kongsager . Om aftenen var selve bryllupsfesten i Albertslundhuset's teatersal med ca. 75 indbudte venner, bekendte og familier - en overdådig og stemningsfuld fest.